Menü Bezárás

Pályázat

Kedvezményezett megnevezése: Novitas Vis Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: FILAMENT EXTRUDER PROTOTÍPUS GYÁRTÁSA, ÉS 3D NYOMTATÓ FARM KIALAKÍTÁSA IPARI PROTOTÍPUSOK ELŐÁLLÍTÁSÁHOZ
Projekt azonosítója: VEKOP-2.1.7-15-2016-00083
Támogatási összeg: 50 467 720
Támogatási intenzitás: 63,6%
Projekt várható befejezése: 2020.06.30.

 

novitas-szechenyi2020

 

A projekt bemutatása:
PROJEKT azért jött létre, hogy a nagy fejlődés előtt álló 3D nyomtatási piacra az eddigiektől jelentősen eltérő alapanyagokat gyártson. A piacfelmérés eredményeként megállapítható, hogy a 3D nyomtatást egyre szélesebb körben alkalmazzák és fogják alkalmazni mind az ipari, mind az egyéni felhasználók. Legfontosabb cél, hogy a speciális nyomtató szálak felhasználásával speciális ipari igényeket lehessen kiszolgálni.
Ezzel a megoldással a cégek termékfejlesztéseinek, vagy K+F tevékenységének idő és költség tartalmát jelentősen, akár ötödére lehet csökkenteni. Különösen akkor, ha a 3D technológiában az úgynevezett nyomtatófarm megoldást alkalmazzuk, azaz párhuzamosan több 3D nyomtatón a prototípusok különböző méret, forma, részlet és anyag variációinak tesztelését egy időben tesszük lehetővé. Míg az ipari öntvények esetében csak az öntőforma előállítása több millió forintba és több hónapba kerülhet, addig a 3D nyomtatás lehetőségével lehetséges variációk egyidejű kinyomtatása néhány órát és akár két-három nagyságrenddel kisebb költséget jelent a fejlesztők számára, ezentúl a teszt modellek azonnali összehasonlíthatóságára van lehetőség.
Hosszútávon egy olyan 3D nyomtatási és innovációs központot szeretnénk létrehozni, melyek gyorsan és költséghatékonyan szolgálják ki más cégek fejlesztési és K+F tevékenységét, prototípus előállítását. Egy olyan központosított, paraméterezhető 3D nyomtatólabor megoldást szeretnénk felkínálni, amely nyomtatókat egy központi szoftver segítségével egy rendszerbe köti, ennek köszönhetően a nyomtatók távolról is, akár online elérhetők és monitorozhatóak. A partnereink saját profiljukban bármikor indíthatnak és végig kísérhetnek 3D nyomtatásokat, azok állapotát a világ bármely pontjáról